Find bedste Ringslynge blandt 150 Produkter, 9 Brands og 13 Forhandlere her på Ringslynge.dk

Tyngdedyner til babyer - dette skal du overveje før du køber

En god nattesøvn er essentielt for ens sundhed. Søvn giver nemlig kroppen ro til at restituere efter en lang dag, så vores krop genopbygges og genoplades til en ny dag. En god nattesøvn sørger for at give os mere energi i hverdagen, og give vores krop til tid at hele. Med en baby i hjemmet kan nattesøvnen hurtigt blive reduceret til få timer, hvilket tærer på vores kroppe og vores energi. 

Men en urolig baby om natten er ikke kun hårdt for vores egne kroppe. En baby har brug for al den søvn, den kan få, da dette er en vigtig proces i en babys udvikling i de tidlige dage i livet. Det er derfor også vigtigt at give baby en rolig nattesøvn, til glæde for alles ve og vel. Derfor kan en tyngdedyne til baby være en god mulighed for baby. 

Dyner som kan mere end blot varme

En tyngdedyne får sit navn efter dens vægt, for en tyngdedyne har mere tyngde, end en almindelig dyne har. Dette er på grund af de små kugler, som er til stede inde i dynen, som tilføjer en anelse tyngde. Dermed lægges der en anelse mere vægt på kroppen under søvnen, hvilket giver kroppen mere tyngde og ro. Med mere ro i kroppen, når du sover, forbedres din søvnkvalitet markant, så du vil blive mere udhvilet og få nemmere ved at falde i søvn.

Tyngdedyner har også vist at have en god effekt mod angst og stress, da tyngden får kroppen til at slappe mere af. Dynen kan derfor både anvendes om natten, men også i løbet af dagen, til at give kroppen ro og slippe af med angst og stress. 

Men selvom der er mere tyngde i dynen, så virker disse dyner på samme måder som alle andre. Du holdes varm og føler dig tryg under din dyne. Tyngdedyner kan anvendes af alle aldersgrupper, og anbefales både til børn og voksne. Du kan også finde tyngdedyner til babyer, som kan sikre både din og babys rolige nattesøvn.

Dette skal du overveje før du køber en baby tyngdedyne

Når du vil købe en tyngdedyne til baby, så bør du vælge et materiale, en størrelse og en vægt, som passer præcis til babys behov. Det handler om at finde en dyne, som leverer et blødt og jævnt tryk på kroppen, og det er netop dette som bør være dit pejlemærke, når du skal købe dynen til baby. 

For det første skal du overveje vægten af dynen, så baby føler sig tilpas om natten. Fingerreglen er, at vægten bør veje omkring 10 procent af ens kropsvægt. Dog gælder dette kun ned til omkring 20-25 kilo, så for babyer er det vigtigt, at du køber en tyngdedyne som er specielt lavet og designet til babyer. 

For det andet bør du overveje, hvilket materiale som du ønsker babys dyne i. Oftest er uld populært til babyer, da dette ikke er et hårdt materiale for den bløde baby hud. Derudover holder uld babys kropstemperatur konstant, hvilket er en fordel, da det vil få baby til at føle sig tryg. Babyer kan heller ikke selv regulere deres kropstemperatur, så dermed kan en ulddyne holde baby varm konstant. 

Sidst men ikke mindst bør du overveje størrelsen af dynen. Når det er til en baby, så er der ikke behov for store dyner, da baby kan blive væk i dynen, og det kan være sundhedsfarligt at give baby en stor dyne på. Derfor kan du finde særligt designede tyngdedyner til babyer, som er små i størrelsen, så de passer perfekt nede i krybben eller i vuggen. 

Er det investeringen værd?

Kugledyner er en investering, og dermed kan prisen for nogle virke høj og uoverskuelig. Særligt når du vil købe en dyne til baby, da prisen kontra tiden baby kan få glæde af dynen, kan virke ude af proportioner. Men faktisk er tyngdedyner en investering, som baby også kan få glæde af som barn.

For nogle modeller tillader dig nemlig at påsætte ekstra sektioner, som baby bliver større, så dynen kan blive brugt i mange år frem. Dermed kan baby vokse sig til barn, og stadig få glæde af tyndedynen. Så selvom det kan virke som en dyr mulighed, så er dynen en investering i fremtiden, så dit barn både får en god nattesøvn nu og mens det vokser op. 

Indholdsfortegnelse
Til Top